V Pivki perutninarstvo v Kromberku nove zaposlitve: PODVOJITEV PROIZVODNJE

Foto: ML

Po prenovi je Pivka perutninarstvo julija lani zagnala proizvodnjo v Kromberku, s katero je vodstvo družbe zelo zadovoljno. V kromberškem obratu je trenutno zaposlenih 68 delavcev, družba pa je napovedala novo povečevanje proizvodnje ter nove zaposlitve.

V prihodnjem letu ali dveh se bo proizvodnja iz sedanjih 3.000 ton podvojila, napoveduje predsednik uprave Pivke perutninarstvo Janez Rebec. Temu primerno se bo povečalo tudi število zaposlenih, ki naj bi se vrtelo okrog številke 100. Med sedanjimi zaposlenimi je 15 takih, ki so bili že prej zaposleni v Mipu, prav vsi pa prihajajo iz lokalnega okolja.

Pivka perutninarstvo je pred letom dni od stečajnega upravitelja družbe Mip prevzela proizvodni obrat v Kromberku. V enoletnem obdobju od odprtja je prodala linije za svinjsko in govejo klavnico, s čimer so sprostili prostore za nove lastne programe. Prav tako želijo v sodelovanju s povezano družbo Kras umestiti dodatne linije poltrajnega rdečega mesa. Radi bi dokupili tudi stavbo v kromberškem kompleksu, ki jo sedaj najemajo in v kateri imajo garderobe.

V letu 2018 je družba Pivka perutninarstvo beležila 9,7-odstotno rast čistih prihodkov od prodaje, ki so dosegli 43,6 milijona evrov. Lanski čisti dobiček naj bi znašal milijon evrov, predlanski pa nekaj manj kot 606.000 evrov.

Kot je povedal Rebec, Pivka perutninarstvo v sodelovanju z 58 rejci letno vzredi dobrih 7,5 milijona piščancev. Zaradi povečanega povpraševanja išče nove rejce, ki bi vzrejali piščance na površini najmanj 1.000 kvadratnih metrov, pri čemer je zelo pomembna lokacija rejca, ker so kratke nabavne verige ena od konkurenčnih prednosti družbe.