Luka Božič na Vltavi v Pragi pokoril svetovno konkurenco

Foto: FB Luka Božič

Na prvi tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Pragi na Češkem je kanuist Luka Božič pokoril vso konkurenco.

Božič je v polfinalu dosegel sedmi čas, v finalu pa odpeljal šampionsko in se po dveh letih znova povzpel na najvišjo stopničko. Najbližjega konkurenta Francoza Nicolasa Gestina je ugnal skoraj za sekundo. Olimpijski prvak Benjamin Savšek je tekmovanje na Vltavi končal na šestem mestu.

To je bil izjemen dan. Zelo zadovoljen sem, da se mi je končno spet izšlo po željah,“ je bil po zmagoslavju presrečen Luka Božič, ki mu je uspelo dobre vožnje s treningov uprizoriti tudi na tekmi: „Po dveh letih dobrih in slabih voženj, je to obliž na rano. Danes sem pokazal, da sem še vedno del te elite in upam, da mi bo tako uspevalo tudi v prihodnje. Zelo sem vesel, da sem končno znova na vrhu. Od zadnje zlate kolajne je preteklo kar nekaj časa, bilo je v koronskem letu 2020.“ Božič je v Pragi je nadgradil prejšnje tekme. Po zadovoljivi kvalifikacijski vožnji, je finale odpeljal sijajno: „V polfinalu sem imel nekaj težav, ampak sem vse spretno rešil. V finalu mi ni preostalo drugega, kot da se sprostim in napadem kolajno, saj nisem imel česa izgubiti. Šel sem na polno in na koncu se je izšlo,“ je še dodal Božič. Prihodnji teden bo svetovni pokal v slalomu na divjih vodah potekal v Krakovu.