Sektor kriminalistične policije Policijske uprave Koper je na podlagi prijave stečajnega upravitelja gospodarske družbe z Obale, podane na pristojno državno tožilstvo, opravil kriminalistično preiskavo suma storitve kaznivega dejanja, storjenega na škodo te družbe. S preiskavo je bilo ugotovljeno, da je podan utemeljen sum, da je italijanski državljan, kot odgovorna osebe družbe z Obale, izvršil kaznivo dejanje Poneverbe in neupravičene uporabe tujega premoženja po 1. in 4. odstavku 209. člena Kazenskega zakonika (KZ-1).

Kriminalisti PU Koper so s preiskavo ugotovili, da je odgovorna oseba družbe z Obale v letih od 2014 do 2020 zlorabljala družbo na način, da si je z večjim številom gotovinskih dvigov denarnih sredstev in denarnimi transakcijami na svoj osebni bančni račun, odprt v tujini, brez pravne podlage prilastila skupno nekaj več več kot 1,9 milijona evrov denarnih sredstev, čeprav tako prilaščanje denarja družbe ni imelo podlage v poslovanju družbe, niti osumljeni ni imel namena vračila tako prisvojenega denarja.

Zoper osumljenega je tako bila na podlagi vseh zbranih obvestil in dokazov podana kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo v Kopru.

Za kaznivo dejanje Poneverbe in neupravičene uporabe tujega premoženja (po 4. odstavku 209. člena KZ-1) je predpisana kazen zapora od enega do osmih let.

 

Spletno uredništvo