V Gorici dobrodelni koncert „ZA KRAS“

Foto: Kulturni dom Gorica

V petek, 27. januarja 2023, ob 20. uri, bo v Kulturnem domu v Gorici potekal dobrodelni koncert „ZA KRAS“.

Organizatorji dobrodelnega koncerta so Rotary klub Solkan – Siliganum, Glasbeno društvo NOVA in Kulturni dom Gorica. Nastopili bodo Damjana Golavšek, Tish ter Big band NOVA.

Damjana Golavšek je bila pevka skupine Kladivo, konj in voda. Na prireditvi Slovenska popevka 2007 je za pesem »Naravne sile« prejela nagrado žirije. Leta 2015 je bila v slovenski različici muzikala Mamma Mia! izbrana za eno izmed glavnih vlog, vlogo Tanye. S Simono Vodopivec Franko in Alenko Godec, ki sta v muzikalu upodabljali Donno in Rosie, so začele nastopati kot Dinamitke in leta 2019 izdale svojo prvo avtorsko skladbo »V mojem filmu«. Bila je ena izmed tekmovalk 6. sezone šova Znan obraz ima svoj glas (2022). Damjana je znana tudi kot avtorica in izvajalka glasbenih prireditev za otroke. Kot glasbena pedagoginja pa od leta 2008 deluje v zamejstvu, kjer preko glasbe in petja spodbuja rabo slovenskega jezika.

Dobrodelni prispevek za koncert znaša 20 evrov. Vstopnice je mogoče rezervirati na [email protected] ali preko telefona: +39 0481 33288. Predprodaja vstopnic je mogoča v Kulturnem domu (Ulica I. Brass 20). Blagajna obratuje od ponedeljka do petka od 9.00 do 13.00 in od 15.00 do 18.00, ter uro pred pričetkom prireditve.

Tish, 22-letna Tijana Borić je pevka iz Gorice, ki je postala slavna v Italiji potem, ko je tekmovala v priljubljeni TV oddaji „Amici di Maria De Filippi“. Živi in ustvarja v Gorici za katero pravi, da ji ponuja prav vse, kar potrebuje za kvalitetno življenje brez kaosa.

V soboto, 28.1. 2023, ob 20. uri, bo v Kulturnem domu Nova Gorica koncert, na katerem bosta nastopila Noreia in Komorni orkester NOVA.

Vir: Glasbeno društvo Nova

Big band NOVA je jazzovski orkester, ki pod okriljem Glasbenega društva NOVA deluje od leta 1995. V njem pod vodstvom dr. Damijana Valentinuzzija, magistra jazz trobente in doktorja medicinske fizike, sodelujejo mladi talenti, ljubitelji in profesionalni glasbeniki iz vse Goriške. Čeprav so osnova bigbandovskega repertoarja bolj in manj znani jazz standardi, v njihovih priredbah velikokrat zazvenijo tudi ostale popularne zvrsti in avtorske skladbe članov Anžeta Vrabca, Boštjana Simona, Blaža Pahorja in Damijana Valentinuzzija.