V novo tekmovalno sezono Nogometno društvo Idrija vstopa z novim glavnim sponzorjem.

Splošno gradbeno podjetje Zidgrad Idrija d.d. in ND Idrija sta sklenila 3-letno pogodbo, podoba podjetja Zidgrad pa že od začetka sezone krasi tudi drese članske ekipe ND Idrija.

Nogometno društvo Idrija je eno najštevilčnejših športnih društev v regiji, saj združuje več kot 200 registriranih nogometašev. Kot tako ima pomembno vlogo pri razvoju športa v lokalni skupnosti, s svojim strokovnim delom pa mladim nogometašem pomaga razvijati njihove potenciale in ključne kompetence. Že vse od nastopa novega vodstva kluba pred dobrim letom, je bil eden ključnih ciljev uprave ustvarjanje partnerstva in sodelovanja z lokalnim gospodarstvom.

Z letošnjo sezono tako kot glavni sponzor v zgodbo kluba vsaj za prihodnje 3 sezone vstopa idrijsko gradbeno podjetje Zidgrad, ki ga je pred kratkim prevzelo podjetje Raspet d.o.o. pod vodstvom direktorja Rada Raspeta.

Zidgrad je gradbeno podjetje z najdaljšo tradicijo v gradbeništvu na slovenskem in je eden izmed gospodarskih stebrov idrijskega gospodarstva. Kot podjetje, ki ima temelje v lokalnem okolju, se zaveda pomena lokalne skupnosti in ustvarjanja prijetnega ter kakovostnega bivalnega okolja, del katerega je tudi šport. Kot pravi direktor Zidgrada Rado Raspet se njihovo podjetje čuti odgovornega pomagati razvoju športa, še posebej udejstvovanja mladih v športu. Odločitev, da podprejo nogomet, ki ima med drugim poseben prostor v srcih ljudi po vsem svetu, je da želijo prispevati k rasti in uspehu Nogometnega kluba Idrija, saj verjamejo v poslanstvo vodstva kluba in njihovo strast do nogometa.

K temu je predsednik nogometnega kluba Idrija Žan Menart dodal, da so v klubu veseli in ponosni, da bodo lahko skupaj z in ob podpori podjetja Zidgrad gradili prihodnost nogometa in športa na idrijsko-cerkljanjskem. Dodal je, da se vodstvo že vse od prevzema kluba zaveda, da lahko uspešno športno zgodbo v ekipnih športih gradijo le ob tesnem sodelovanju staršev, trenerjev, lokalne skupnosti in lokalnega gospodarstva. Predvsem se želijo okrepiti, saj je to pogoj za dvig kakovosti ne le nogometa, temveč tudi kakovosti bivanja, ki sega onkraj zgolj šol in služb.

Spletno uredništvo
Vir: Občina Idrija in Primorski val