Novogoriška “lisička” do veleslalomskega rezultata kariere v Kranjski Gori

Foto: FB SloSki Alpine team

Kanadčanka Valerie Grenier je zmagovalka prvega veleslaloma za 59. Zlato lisico v Kranjski Gori. Znova je odlično smučala tudi Novogoričanka Ana Bucik, ki je osvojila osmo mesto, kar je njen najboljši veleslalomski izid kariere v svetovnem pokalu. Jutri bo na istem prizorišču na sporedu še en veleslalom.

Na današnjem veleslalomu je drugo mesto osvojila Italijanka Marta Bassino s 37 stotinkami zaostanka, tretja pa Slovakinja Petra Vlhova (+0,40). Ana Bucik, edina Slovenka v finalu, je zaostala sekundo in 38 stotink. Tina Robnik, ki se vrača po poškodbi, je osvojila 31. mesto, Neja Dvornik pa 55. mesto med 58 tekmovalkami, ki so prismučale do cilja prve vožnje.

S startno številko 20 se je Bucikova odločno pognala v boj za uvrstitev v drugo vožnjo. V zgornjem delu je bila celo za dve stotinki hitrejša od vodilne po prvi vožnji in kasnejše zmagovalke Grenierove. V vseh delih proge je držala visok ritem ter si prismučala dobro izhodišče za drugo vožnjo, kjer je ponovno svoje delo opravila odlično. Ob navdušenju domačih navijačev je ciljno črto prevozila kot vodilna. Dotlej najhitrejšo Norvežanko Mino Fuerst Holtmann je prehitela za 27 stotink sekunde.

Nič nisem skrivala, da je to cilj, ki si ga želim, nekaj kar je dosegljivo. Vseeno je bilo treba dobro smučati, tako da sem vesela, da mi je to uspelo pokazati. Res sem lahko zadovoljna in se tudi veselim jutrišnje tekme,“ ni skrivala zadovoljstva Ana Bucik, ki ve, kaj mora še storiti, da bi bila uvrščena še višje: „V kolikor bi združila zgornji del prvega teka ter spodnji del druge vožnje, bi bila to verjetno moja optimalna vožnja in to bom poskusila jutri tudi narediti.“ Bucikova je bila zadovoljna s pripravo proge, ki je dobro zdržala obe vožnji, bremena pred domačim občinstvom pa ni čutila: „Bolj se mi je zdelo, da nekako sebi dolgujem en dober veleslalom, ker sem ga imela že kar nekaj časa v nogah. Lahko bi rekla, da sem smučala tako kot že kar nekaj časa to počnem na treningih.“ Novogoriška „lisička“ optimistično pričakuje tudi jutrišnjo tekmo, saj teren dobro pozna in ji, kot je sama pojasnila ustreza: „Tudi ta sneg mi je zelo všeč, tako da se mi je mogoče vse skupaj malo poklopilo,“ je še dodala Ana Bucik, ki ji želimo uspešno smučanje tudi na jutrišnji tekmi.