Desetici parakolesarja Aneja Dopliharja v Kanadi

Foto: FB Anej Doplihar

Slovenski parakolesar Anej Doplihar je na svetovnem prvenstvu v kanadskem Baie-Comeauju v svoji kategoriji ročnih kolesarjev MH3, tako v cestni dirki kot tudi v kronometru, osvojil deseto mesto.

Svetovni prvak v kategoriji MH3 je na cestni dirki v dolžini 66 km postal Francoz Riadh Tarsim s časom 2:01:59. Doplihar je prišel v cilj s časom 2:02:32.

Start je bil hiter in naporen, proga pa je imela dolg klanec in hiter spust. Na klancu je bilo vedno težko, treba je bilo dati vse od sebe, da sem ostal z najhitrejšimi. Celotno dirko sem vozil v ospredju, včasih tudi na prvem mestu,“ je pojasnil Anej Doplihar, ki je bil zelo dobro pripravljen, višje uvrstitve pa ga je stal zadnji krog na klancu, ko so vsi tekmovalci dvigovali tempo: „Tam sem izgubil stik s prvimi štirimi, ki so pobegnili, ni mi jih uspelo več ujeti. V ciljnem sprintu sem potegnil najkrajšo.“ Doplihar je po tekmi športno priznal, da so bili nekateri tekmovalci pač močnejši, vseeno pa bi lahko na koncu osvojil 7. mesto, ki se mu je izmuznilo le za sekundo. Z dirko je bil vseeno zadovoljen: „Forma se je stopnjevala, tu sem pokazal dobro predstavo, vse skupaj pa je dobra motivacija za naslednje leto,“ je še dodal paraolimpijec iz Dornberka.

V 19-kilometrskem kronometru je v tej kategoriji zmagal Italijan Paolo Ceccheto, ki je za progo porabil 31 minut, 42 sekund in 13 stotink, desetouvrščeni Doplihar pa je preizkušnjo končal s časom 32:58,06.