Eva Pavlović Mori: V Zlato evropsko ligo in na Euro, zatem pa v Turčijo

Foto: OZS - Eva Pavlović Mori v dresu slovenske reprezentance

Najboljša slovenska odbojkarica zadnjih dveh let, Eva Pavlović Mori, ki se s Kamničankami veseli naslova državnih prvakinj, bo v prihodnji sezoni kariero nadaljevala v Turčiji.

“Zelo srečna sem. Še lepše je bilo zmagati v Mariboru, kot pa na domačem igrišču,” je po zmagi v sicer zelo izenačenem finalu z Mariborčankami povedala 26-letna Kanalka v dresu Calcita Eva Mori, ki bo svojo športno pot znova nadaljevala v močni turški ligi. V prihodnji sezoni bo igrala za PTT iz Ankare, ki sodi med najboljše turške klube. „Želela sem se vrniti v Turčijo, ki ima eno izmed najmočnejših lig na svetu, če že ne najmočnejše. Zelo vesela sem, da se je zgodil ta prestop, sploh pa tako hitro,“ pravi Eva Mori.

V Turčiji ste že igrali za Ilbank iz Ankare, ki pa je izpadel v nižji rang tekmovanja.

Ko sem igrala za Ilbank, so se sredi sezone spremenila pravila, tako da so namesto dveh ekip izpadle štiri. Naša ekipa je bila ravno četrta oz. zadnja, ki je morala v nižji rang tekmovanja. Navkljub temu sem bila navdušena nad Turčijo in njihovo ligo in sem upala, da se bom tja vrnila, morda v ambicioznejši klub, ki se poteguje za nekaj več. To mi je s prihodom v PTT tudi uspelo, saj sodi med najboljše turške klube in bo v prihodnji sezoni igral v evropskem tekmovanju.

Foto: OZS – Eva Pavlović Mori v se dresu Calcita iz Kamnika veseli naslova državnih in pokalnih prvakinj

V tujini ste doslej igrali za številne klube. Nosila ste tudi dres italijanskega Bergama, francoskih Beziersa in Le Canneta ter poljskega LKS Commercecon Lodža. Kje vam je bilo najlepše?

V vsaki državi je bilo nekaj posebnega, najlepše pa mi je bilo v Italiji in Turčiji, kjer sem se počutila kot doma. Nekoliko bolj celo v Turčiji, ki mi je pri srcu že od otroštva. Upam, da se bom tam zadržala dlje časa.

V tej sezoni ste igrali v Kamniku, kjer za moško ekipo nastopa tudi vaš soprog. Vas bo tudi on spremljal v Turčijo?

Tudi on že ima eno ponudbo iz Turčije, ampak še čakava, če bi slučajno dobil še kakšno blizu mene v Ankari, od koder prihajajo štirje moški klubi. Zaenkrat sva v pripravljenosti, je pa res, da se prestopni rok za odbojkarje začne nekoliko kasneje kot za odbojkarice, tako da bo potrebno še nekoliko počakati.

Kaj pa reprezentanca? Letos vas čakata nastop v Srebrni evropski ligi ter kvalifikacije za evropsko prvenstvo.

Imamo dolgo poletje. Jaz upam, da nam končno uspe prebiti Srebrno ligo in se uvrstiti v Zlato ligo. Mislim, da je že čas, da to tudi dosežemo. Odbojkarska zveza se trudi, imenovala je novega selektorja Marca Bonitto ter nov strokovni štab. Upam, da se ji bomo oddolžili z dobrimi rezultati. Vrhunec poletja bodo kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Imamo ugodno skupino in jaz mislim, da bi se morale brez težav uvrstiti na Euro.

Foto: FB Eva Pavlović Mori – Po zmagoslavju v objemu soproga

V vaši skupini bodo igrale še odbojkarice Avstrije, Gruzije ter Azerbajdžana, ki utegnejo biti vaše najmočnejše tekmice?

Res je, izbrana vrsta Azerbajdžana je poleg naše reprezentance najboljša v naši skupini. V kolikor bomo dobro trenirale verjamem, da lahko preskočimo tudi njih.

ML