V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.434 klicev. Med 612 interventnimi dogodki smo policisti med drugim obravnavali 142 prometnih nesreč, 49 kršitev javnega reda in miru ter 114 kaznivih dejanj.

V 128 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 12 nesrečah so bili udeleženci lažje in v 2 huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu smo 8 voznikom zasegli vozilo.

Ob 11.54 je na cesti Ajdovščina–Vipava, občina Ajdovščina, gorelo osebno vozilo. Požar so pogasili gasilci GRC Ajdovščina in PGD Ajdovščina.

Ob 17.26 je v kraju Podraga v občini Vipava gorela vsebina komunalnega zabojnika za mešane odpadke. Požar so pogasili gasilci PGD Podnanos.

Ob 4.45 je v Arčonih v naselju Renče, občina Renče-Vogrsko, zaradi tehnične okvare na ogrevalnem sistemu voda zamakala prostore stanovanjskega objekta. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica in PGD Renče-Vogrsko so zaprli vodovodni ventil in izčrpali izteklo vodo.

Ob 12.30 so na območju Cerja, občina Miren-Kostanjevica, pripadniki Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Severnoprimorske, Notranjske in Gorenjsko-Ljubljanske regije izvajali detekcijo terena. Pri tem so našli in odstranili 24 kosov neeksplodiranih ubojnih sredstev skupne mase 123,84 kg, avstroogrske, italijanske in francoske izdelave, iz obdobja 1. svetovne vojne.

Zaradi kršitve javnega reda in miru smo opravili 31 intervencij na javnem kraju, 18 pa v zasebnih prostorih. 6 kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, smo pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 41 tatvin, 33 vlomov, 19 poškodovanj tuje stvari, 6 groženj, 4 povzročitve telesnih poškodb, po 3 drzne tatvine in nasilja v družini, po 2 ropa in ponarejanji denarja ter 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

V zadnjih 24 urah smo zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavali 81 oseb, 77 na območju PU Novo mesto in 4 na območju PU Maribor. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Sirije (42), Afganistana (6) in Egipta (6).

 

Spletno uredništvo