Na Bovškem umrla dva motorista: MED PREHITEVANJEM V SMRT

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

Dopoldne se je v bližini vasi Trnovo ob Soči zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta med prehitevanjem v čelnem trčenju umrla dva motorista iz Avstrije.

Po doslej zbranih podatkih je 66-letni avstrijski motorist vozil v skupini štirih motoristov po regionalni cesti iz Bovca proti Kobaridu. Pred naseljem Trnovo ob Soči je prehiteval osebni avtomobil. V tistem trenutku je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 48-letni motorist, prav tako državljan Avstrije in ga oplazil. 48-letnik je padel po vozišču in se poškodoval.

Foto: PGD Kobarid

66-letni motorist, ki je ostal na levem voznem pasu, je čelno trčil v tretje motorno kolo, s katerim se je pravilno po svojem voznem pasu iz nasprotne smeri pripeljal 45-letni avstrijski motorist. V silovitem trčenju je oba vrglo približno deset metrov izven vozišča, oba pa sta zaradi hudih poškodb umrla na kraju nesreče, sporočajo iz Policijske uprave Nova Gorica. Tretji motorist, ki je bil udeležen v nesreči, si je pri padcu zlomil nogo. Reševalci so ga odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.