Sejem modnih artiklov v Gorici

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

Danes se v goriški Semeniški ulici št. 12 začenja Projekt D, »most med modnimi obrtniki, mediji in kupci,« ki sta si ga zamislili fotografinja Dominique Pozzo in mama blogerka Dragana Radosevic. Zaključil se bo v soboto, 22. oktobra 2022.

Tridnevni dogodek naj bi prispeval k promociji manj znanih modnih obrtnikov z obeh strani meje. „Naš cilj je tudi ozaveščati udeležence in javnost, da začnemo kupovati lokalno in da začnemo tudi razmišljati o trajnosti oblačil in modnih dodatkov,“ pojasnjujeta Dominique Pozzo in Dragana Radosevic in poudarjata, da gre za edinstven dogodek v showroomu, ki daje glas dvema državama in dvema slogovno različnima realnostima.

Pobudnici projekta se nadejata, da bi med ustvarjalci ter med obema državama prišlo do novih sodelovanj. Obrtnike modnih izdelkov sta natančno izbrali na podlagi kakovosti izdelkov oz. tiste, ki želijo iz tega narediti posel.

V četrtek in petek, 20. in 21. oktobra, bo med 10. in 12. uro sejem modnih obrtnikov, ki je namenjen medijem. V soboto, 22. oktobra, med 10.30 in 18.30, bo sejem odprl vrata za javnost. Kupiti bo mogoče tudi razstavljene artikle. V popoldanskem času bo na lokaciji sejma prisotna svetovalka za podobo, osebna stilistka in profesionalka v sektorju armokromije, Helena Pertot. Gostja bo ob 16.30 spregovorila v italijanščini, ob 18. uri pa tudi v slovenščini, je poročal Primorski dnevnik.