Le še en dan nas loči od začetka letošnje edicije Poletja na placu, ki jo organizira Zavod KŠTM Šempeter-Vrtojba. Med 3. in 27. julijem vas pred Coroninijevim dvorcem čaka vrsta brezplačnih koncertov, stand-up predstav in dogodkov za otroke, ki bodo popestrili dolge poletne večere ter privabili številne obiskovalce.

Raznolik program za vse okuse

Poletne prireditve se bodo začele v sredo, 3. julija, s predstavo za otroke Otroci sonca smo, skupaj lažje rastemo ter delavnico in plesnim večerom UPSwing, kjer vas bo kolektiv Usak Patk Swing naučil osnov lindy hopa, živahnega plesa v paru, primernega za vse starosti. Po osvojenih korakih bo večer nadaljeval z ritmi skupine Mood Swings Kvintet, ki bodo poskrbeli za sproščeno plesno vzdušje.

Za smeh bo naslednji dan poskrbel komik Rok Škrlep s svojo drugo avtorsko monokomedijo Recept za srečo, ki na humoren, a analitičen način raziskuje, kaj nas osrečuje, skozi pesmi in osebne izkušnje.

Glasba za vse okuse

Glasbeni del programa obljublja nekaj za vsakogar. Med drugim bosta nastopili rock skupina Peeps in akustična zasedba Tamburateam z etno vplivi. Posebne pozornosti bosta gotovo deležna Damjan Murko in mlada narodnozabavna zasedba Lenarti. Občinstvo bodo navdušili tudi slovenski kantavtor Boštjan Pertinač, Big Band NOVA z vokalistko Marušo Kos in trubaška skupina Čagaboysi. Zanimiv glasbeni večer pripravlja skupina Tvoj glas, ki izvaja ritmično duhovno glasbo. Kot gost večera se jim bo na odru pridružil domači župnik Sašo Mugerli, ki je med mladimi znan po svojih pesmih.

Ne zamudite niti večera s Klemnom Slakonjo in nastopa glasbene skupine Orlek, znane po unikatni mešanici rock’n’rolla, pihal, trobil in harmonike. Vonj po morju bodo pričarali fantje iz klape Dalmacija, sledil pa bo nekoliko bolj klasično obarvan glasbeni večer z vokalnim triom Le dive, ne spreglejte pa niti Riccardo Chiarion Trio, ki bo nastopil v okviru festivala Blue Notte.

Zaključek bo spet lahkotnejši, mogoče z jagodami in čokolado, saj bo nastopila legendarna skupina Rok’n’Band, ki črpa navdih iz glasbe petdesetih let.

Poletje na placu 2024, vir: Občina Šempeter – Vrtojba

Zabavne in poučne dejavnosti za otroke

Najmlajši obiskovalci bodo uživali v številnih predstavah. Kontejnerčki, štirje amaterski glasbeniki, bodo interpretirali otroško in mladinsko poezijo. Otroci bodo lahko uživali tudi v predstavi Zvezdana in Zvonko v cirkusu, kjer bodo odkrivali skrivnosti cirkuške arene, ter v predstavi Tinko Celinko Jerneja Čampelja, ki spodbuja otroke, da dvignejo pogled s telefona in doživijo svet okoli sebe.

Smeh in zabava za vse generacije

Po uvodnem stand-up večeru z Rokom Škrlepom bo sledila gledališka komedija Stena ob steni v režiji Kristine Di Dio, prirejena po veseloigri Sestanek hišnega sveta avtorja Bojana Macuha. Enodejanka prinaša zabavne zaplete med različnimi karakterji, kot so neoporečen predsednik, vsestranski pomočnik in strašna nogometna navijačica.

Vabljeni, da se družite na nepozabnem poletnem dogajanju. Pester nabor prireditev Poletja na placu 2024 je namenjen vsem generacijam, zato je organizator prepričan, bo vsakdo našel nekaj zase.

Spletno uredništvo
Vir: Občina Šempeter - Vrtojba