Županja Tržiča je na Facebooku obsodila ravnanje Romunov: RAZGRAJANJE IN GROŽNJE

Foto: FB Anna Maria Cisint

Tržiška županja Anna Maria Cisint  je neodobravanje nad početjem šestih Romunov v Marini Julii, ki so razgrajali, poškodovali zasebno in javno lastnino, onesnaževali ter se celo pretepali, izrazila na svojem družbenem omrežju Facebook. Zaradi zapisa je bila tarča grobih žalitev in celo groženj s smrtjo. O tem je že seznanila varnostne organe.

Tržiška županja je objavila fotografijo odpadkov, ki jih je prejšnjo nedeljo na mizi in klopeh ob zasebnem parkirišču v Marini Julii zapustila šesterica romunskih državljanov, uslužbencev podizvajalskega podjetja v ladjedelnici Fincantieri. Ob fotografiji je med drugim zapisala: “Tovrstni ljudje pri nas niso dobrodošli. V Tržič pridejo iz službenih razlogov, nato pa se vedejo kot živali. Prav bi bilo, da bi bili tudi v podjetju, kjer so zaposleni, nezaželeni. Ne morejo se na takšen način obnašati v mestu, ki jih gosti. Domov naj se vrnejo.” 

Foto: FB Anna Maria Cisint

Kot je poročal Primorski dnevnik, je tržiška županija napovedala, da bo občinska uprava šesterico ovadila zaradi povzročitve škode. Njen zapis je naletel na ostre kritike romunske skupnosti v mestu, izjave pa so povzeli tudi romunski mediji. Preko Facebooka je prejela celo grožnje s smrtjo.

Uredništvo