Znanih 12 finalistov za najbolj prodorno slovensko občino: KOMU ZLATI KAMEN?

Foto: TIC Ajdovščina

Med dvanajstimi finalisti nagrade Zlati kamen za najbolj prodorno slovensko občino sta tudi občini Ajdovščina in Kobarid. Lani se je nagrade veselil Podčetrtek.

Finalisti nagrade Zlati kamen 2018 so: Ajdovščina, Kobarid, Postojna, Ivančna Gorica, Kočevje, Logatec, Brežice, Radlje ob Dravi, Žalec, Hoče-Slivnica, Murska Sobota in Ruše.

Ajdovščina se je uvrstila  v finale kot občina, ki se uspešno preobraža iz tradicionalnega industrijskega kraja v središče visokotehnološke industrije, je v zadnjem času naredila izrazit zasuk v modernost. V Kobaridu je strokovni svet projekta Zlati kamen zaznal preboj zlasti na področju turizma in okolja.

V obrazložitvi finalistov so zapisali, da je podjetniška klima v ajdovski občini zelo dobra, kar kažejo tako kazalniki kot primeri uspešnih podjetij. Ajdovščina je uspešno prebrodila gospodarsko krizo. Po propadu nekdanjih uspešnih podjetij, posebej po stečaju Primorja, je bila nezaposlenost v občini krepko nad desetimi odstotki. Lanskega oktobra je bila le še osemodstotna.

Foto: mojaobcina.si – Kobarid

Zmagovalce po regijah in prejemnika nagrade Zlati kamen 2018 bodo organizatorji slovesno razglasili na konferenci Zlati kamen, ki bo 13. februarja v ljubljanski Festivalni dvorani.

Uredništvo