Zmaga Luke Božiča v Tacnu: DRUGA V SVETOVNEM POKALU

Foto: FB Luka Božič

Slovenska moška kanuistična reprezentanca je na domači tekmi svetovnega pokala v Tacnu upravičila vlogo favorita. Na najvišjo stopničko se je povzpel Mostar Luka Božič, kar je njegova druga zmaga v svetovnem pokalu. Njegov uspeh sta s šestim in devetim mestom dopolnila Benjamin Savšek in Jure Lenarčič.

V polfinalu sta Savšek in Božič zasedla drugo mesto. Božič je polfinalno vožnjo v finalu še nadgradil, evropski prvak Savšek, ki je bil v finalu do prvega vmesnega časa še pred reprezentančnim kolegom, pa ne. V spodnjem delu je začel zbirati dotike, nastop se mu je ponesrečil, tako da višje od šestega mesta ni mogel.

Božič je po Seu d’Urgellu in letu 2018 zabeležil drugo zmago, v Tacnu pa se je med posamezniki drugič zavihtel na stopničke. Savšek ostaja pri štirih zmagah.

“Domača zmaga je nekaj posebnega, čeprav je treba priznati, da to ni bil pravi svetovni pokal. A zmaga je zmaga. Uspela mi je solidna vožnja, toda še zdaleč ne popolna. Na startu se nisem dobro počutil. Nisem imel pravih občutkov, a tudi s slabšimi vožnjami se da zmagati. Bil pa sem napadalen, to mi je prineslo zmago,” pravi Luka Božič.

Pri dekletih je imela Slovenija dve finalistki. Alja Kozorog, ki je tretjič v karieri veslala v finalu, je bila blizu ponovitvi lanskega četrtega mesta, na koncu pa je osvojila peto mesto. Boljši dosežek so ji preprečili trije dotiki. Zmagala je Brazilka Ana Satila.