Zdravstveni dom Nova Gorica dlje časa popoldne: BREZ IZJEME

Foto: ML

Splošne zdravstvene in zobozdravstvene ambulante Zdravstvenega doma Nova Gorica bodo občanom dlje časa na voljo v popoldanskem terminu, so sklenili župani šestih občin na Goriškem.

S podaljšanim urnikom v popoldanskem času se bodo potrebam prebivalcev še bolj približale ambulante družinske medicine, dispanzerji za otroke in šolarje, dispanzerji za žene ter splošne zobozdravstvene ambulante.

Delovni čas ambulant na državni ravni določa vsakoletni splošni dogovor Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Zdravstvenemu domu Nova Gorica so občine ustanoviteljice doslej dovoljevale izjemo, zaradi česar so bile splošne ambulante tedensko v popoldanskem času odprte le štiri ure in pol. Na zadnjem kolegiju županov občin ustanoviteljic Javnega zavoda Zdravstveni dom Nova Gorica so župani sprejeli sklep, da se izjeme ne odobri več.

Foto: Pixabay

Občine so se z vodstvom zdravstvenega doma dogovorile, da bodo spremljali in beležili odziv občanov ter po določenem obdobju predlagali morebitne prilagoditve. V kolikor ne bo dovolj zanimanja za popoldanski obisk zdravnika, bo kolegij županov goriških občin obravnaval predlog za povratek urnikov v dosedanjo prakso.