Zbližanje sindikata SIDS in družbe Hit v dveh točkah

Foto: ML

Včeraj so se nadaljevala pogajanja med sindikatom igralniških delavcev Slovenije SIDS in upravo novogoriške družbe HIT. Pri dveh točkah je bil dosežen delni napredek; glede prazničnih ur ter glede razporejanja dela na način, ki delavcem ni omogočal delati polni delovni čas v okviru mesečne delovne obveznosti. Na področju sporazuma delovnega časa uprava vztraja na svojih stališčih, ki so za zaposlene zaradi posebnosti dela nesprejemljiva, sporočajo iz sindikata SIDS.

V sporočilu sindikata SIDS so še zapisali, da Hitova uprava svoja stališča do stavkovne zahteve glede nujnega dviga osnovnih plač in nekaterih dodatkov zagovarja z zneski stroškov ali izgub, ki pa niso argumentirana in jih zato ni mogoče preveriti. Sindikatu omejuje dostop do poslovnih podatkov. Prav tako ima uprava gluha ušesa za problematiko postrežbe gostov, s čimer se zaradi slabše konkurenčnosti ustvarja neposredna gospodarska škoda podjetju, na kar sindikat SIDS že dolgo opozarja, so še opozorili v sporočilu za javnost.

Foto: Pixabay

V sindikatu SIDS poudarjajo, da namen zaposlenih ni škoditi podjetju, prav tako so delavci pripravljeni zategniti pas v primeru zaostrenih razmer na energetskem in gospodarskem področju. Zaposleni so minimalne zahteve za zamrznitev stavke, od katerih ne morejo odstopati, predhodno že jasno predstavili upravi in javnosti. Ker napredka na tem področju ni, bodo s stavko, v katero se vključuje tudi IZC Korona iz Kranjske Gore nadaljevali, so še pojasnili iz sindikata SIDS. Pogajanja se bodo nadaljevala v petek.