Zapora vipavske hitre ceste Nanos-Vipava: ZAMENJAVA SMERI

Foto: ML

Zaradi preureditve območja razcepa Nanos je bila vipavska hitra cesta med priključkom Vipava in razcepom Nanos proti Ljubljani do včeraj zaprta, danes pa je znova odprta za promet. V noči na torek bodo do 21. oktobra zaprli smerno vozišče med razcepom Nanos in priključkom Vipava v smeri Vipave.

Obvoz za lokalni promet, to velja tudi za tovorna vozila nad 7,5 tone, ki imajo dostavo ali nalaganje v Vipavski dolini, bo urejen po vzporedni regionalni cesti. Tranzitni tovorni promet bo preusmerjen po primorski avtocesti do razcepa Gabrk in naprej po avtocesti proti Fernetičem na meji z Italijo. Druga polovica hitre ceste proti Ljubljani, torej smerno vozišče od Vipave do razcepa Nanos bo v tem obdobju normalno odprt za promet.

Foto: ML – Regionalna cesta med Vipavo in Razdrtim je znova zelo obremenjena

Vipavska občina in Dars sta se še pred začetkom gradnje hitre ceste preko Rebernic dogovorila, da bo popravljena precej poškodovana magistralna cesta, ki so jo težki tovornjaki ob gradnji hitre ceste še dodatno poškodovali. Doslej je bil saniran le manjši del ceste, preostali del pa je plazenje terena pod viaduktom Boršt še dodatno uničilo.