Zamenjava v vodstvu šempetrske bolnišnice: UGLAŠEVANJE ORKESTRA

Foto: ML

Na željo ministra za zdravje Aleša Šabedra je direktor izolske bolnišnice Radivoj Nardin kot vršilec dolžnosti prevzel hkratno vodenje šempetrske bolnišnice.

Svet šempetrske bolnišnice je v četrtek na predlog za sporazumno prenehanje delovnega razmerja razrešil dosedanjega direktorja Stanislava Rijavca ter Nardina imenoval za v. d. direktorja bolnišnice za dobo enega leta.

Želim jo rešiti rdečih številk in urediti skrhane odnose,“ pravi Radivoj Nardin, ki se je že izkazal na čelu izolske bolnišnice, ki jo je prevzel pred petimi leti. V izjavi za medije je povedal, da si želi “ansambel, ki ima dobre igralce, tako uglasiti, da bi tudi kot orkester zveneli odlično”. Napovedal je, da se bo pred začetkom dela moral temeljito pogovoriti z novimi sodelavci v šempetrski bolnišnici. Iz Izole namerava pripeljati nekatere svoje kadre, ki bodo pomagali pri reševanju nakopičenih težav v bolnišnici v Šempetru.

Klemen Šuligoj, sindikalist v šempetrski bolnišnici, je novemu direktorju zaželel dovolj poguma in trde roke, da bi mu uspel podoben čudež kot v izolski bolnišnici. Obenem je opozoril, da mu ni jasna poteza ministrstva z imenovanjem istega direktorja v dveh bolnišnicah, ki sta na nek način konkurenčni.

Foto: Pixabay

Nardin se najprej želi seznaniti s stanjem v šempetrski bolnišnici, nakar bo namerava začrtati ustrezne ukrepe za rešitev nastalih težav. “Ponovila se je zgodba izpred petih let iz izolske bolnišnice. Verjamem, da se bomo s podobnimi koraki, z vztrajnostjo in sodelovanjem izmazali in da bomo čez pet let na istem kot je sedaj bolnišnica v Izoli oziroma še na boljšem,” optimistično razmišlja Nardin.