Zamaknjeno odprtje novogoriškega zimskega bazena: KONEC LETA 2021

Foto: Studio Galeb -Zimski bazen v Novi Gorici

Gradnja pokritega bazena v novogoriškem Športnem parku je bila načrtovana že lani. Zanjo so na občini pridobili tudi nepovratna evropska sredstva. Zaradi novih zahtev so se odločili za temeljito racionalizacijo, zato se je gradnja zamaknila. Novogoriški župan Klemen Miklavič odprtje bazena napoveduje za konec leta 2021.

Objekt naj bi bila glede na spremembe projekta energijsko bolj učinkovit, premično dno pa naj bi prineslo večjo uporabnost. Na novogoriški mestni občini predvidevajo, da bodo javno naročilo za izbor izvajalca del objavili konec januarja 2020. Bazen naj bi bil zgrajen do konca leta 2021.

Celotna investicija znaša 5,35 milijona evrov. Novogoriška občina bo iz proračuna za projekt prispevala 1,6 milijona evrov, 740.000 evrov bo primaknil Eko sklad, preostanek, 3,1 milijona evrov, pa bo pridobljen iz sredstev EU, v okviru mehanizma Celostnih teritorialnih naložb za revitalizacijo degradiranega urbanega okolja.

Foto: Športni zavod NG

Poleg gradnje novega pokritega bazena pa novogoriško občino čaka tudi prenova zunanjega bazena, za katerega se je pred začetkom letošnje sezone pokazalo, da pušča. Po letošnji začasni rešitvi so se zato odločili za temeljito sanacijo, ki jo bodo izvedli v letih 2020 in 2021. V proračunu za leto 2020 je zato občina že rezervirala 750.000 evrov.

S spremembo projekta v ničenergijsko stavbo, kar zmanjšuje stroške elektrike in ogrevanja, je MONG lahko kandidirala na razpisu Eko sklada, kjer je tudi pridobila nepovratna sredstva v višini 740.000 evrov, pravi vodja kabineta župana Gorazd Božič.