Začetek plovne sezone v Posočju: POL MILIJONA NOČITEV

Foto: Pixabay

Prejšnji teden se je v Posočju uradno začela plovna sezona. Po neuradni oceni se po Soči na sezono pelje okrog 200.000 ljudi, na Zavodu Dolina Soče pa beležijo več kot pol milijona nočitev. Turistični vodniki optimistično pričakujejo poletno sezono.

Pristojni za izvajanje dejavnosti na začetku sezone priporočajo skrajno previdnost, saj so ob Soči še nevarne naplavine in druge ovire, ki jih bodo postopno odstranili do konca meseca.

Občine Tolmin, Kobarid in Bovec so leta 2016 sprejele odlok o določitvi plovbnega režima na reki Soči in reki Koritnici. Pravilnik o načinu in pogojih vzdrževanja plovbnega območja in upravljanja vstopno izstopnih mest na Soči in Koritnici velja že dobro leto več.

Foto: Pixabay

Medobčinska uprava, ki je po omenjenem odloku skrbnik plovbnega območja, je pred tednom dni s pogodbo prenesla izvajanje tehničnih nalog v zvezi z vzdrževanjem plovbnega območja in upravljanjem vstopno – izstopnih mest na skupino okrog desetih družb. Slednje so bile kot skupni ponudnik izbrane na razpisu.

Z raftingom se v Posočju ukvarja več kot 50 ponudnikov, ki jim je lanska sprememba zakonodaje nekoliko poenostavila vpisovanje v vpisnik čolnov. Vodenje vpisnika in registracijo čolnov je od upravne enote prevzela medobčinska uprava.

Uredništvo