Za zimski bazen v Novi Gorici 4,9 milijona evrov: OTVORITEV MARCA 2022

Foto: MONG

Navkljub obilnejšim padavinam, ki so v času priprave in betoniranja temeljne plošče povzročile izvajalcu nekaj težav in zamik začetka betonaže, gradnja novogoriškega zimskega bazena poteka po predvidenem terminskem planu.

Vrednost izvedbenih del znaša skupaj z davkom slabih 4,9 milijona evrov. Iz sklada celostnih teritorialnih naložb (CTN) in državnega proračuna je novogoriška občina pridobila dobre tri milijone evrov, na razpisu Eko sklada pa je uspela pridobiti nepovratna sredstva v višini 740.958 evrov.

Gradbinci trenutno izvajajo vezavo jeklene armature betonske konstrukcije sten in stebrov, opažanje in betoniranje ter izdelujejo grobe strojne in elektro instalacije v stenah in stebrih. Dela se bodo po terminskem planu zaključila konec oktobra 2021. Po tehničnem pregledu je konec decembra 2021 predviden začetek poskusnega obratovanja, vrata obiskovalcem pa naj bi zimski bazen odprl marca 2022.

Foto: MONG

Novogoriški pokriti 25-metrski bazen bo imel dvižno dno, kar bo omogočalo večjo fleksibilnost pri njegovi uporabi. V sklopu izgradnje bazena bo urejena tudi nova promenada športnega parka, dostop v bazen pa bo mogoč tudi za gibalno ovirane osebe.