Za slovenske odbojkarje bodo navijali tudi junaki s Krasa

Foto: EČ

Ko so ognjeni zublji na Krasu kazali vso svojo uničujočo moč, je v regijski štab civilne zaščite za severno Primorsko poklical tudi dolgoletni odbojkarski reprezentant Dejan Vinčič, ki se je družino ustvaril v Novi Gorici.

Popularni Vinko je povedal, da je celotna reprezentanca, ki se takrat je ravno zbrala na pripravah pred domačim svetovnim prvenstvom, pripravljena priti pomagati na goreči Kras. A razmere na požarišču so bile, tudi zaradi številnih neeksplodiranih ubojnih sredstev še iz I. svetovne vojne, tako nevarne, da so se morali našim evropskim podprvakom ter številnim drugim posameznikom, ki so bili pripravljeni pomagati, zahvaliti in jim sporočili, da bodo vsi še kako dobrodošli kasneje, ko se bo začelo čiščenje pogorišča in pogozdovanje.

Odbojkarska reprezentanca se je med prvimi odzvala tudi ob akciji treh občin, ki so bile prizadete v tem požaru, Skupaj za Kras, in za dražbo namenila dres Dejana Vinčiča s podpisi vseh odbojkarjev.

Porodila se je tudi ideja, da bi vse junake, ki so se na Krasu tako ali drugače kar 17 dni borili z ognjeno stihijo, povabili na uvodno tekmo na domačem svetovnem prvenstvu. Tako bodo na tekmi s Kamerunom, ki bo v dvorani v Stožicah na sporedu v petek ob 20.30, naše odbojkarje s tribun spremljali in bodrili tudi številni nepogrešljivi gasilci in gasilke iz vse Slovenije ter pripadniki ostalih enot in služb sistema zaščite in reševanja, ki so bili dejavni na Krasu. In tako največji športni dogodek pri nas dobiva še novo dimenzijo.

Foto: EČ

Odbojkarje in gasilce povezuje tudi mladi odbojkar Klemen Šen. Prostovoljni gasilec PGD Dolnji Logatec je namreč po celodnevnem gašenju na Krasu že naslednji dan zaigral z Nejcem Zemljakom na državnem prvenstvu v odbojki na mivki in postala sta državna prvaka. V petek se začenja pisati nova odbojkarska zgodba, prežeta z zmagovito energijo s Krasa. Gremo Slovenija!