Konkurenca goriških vratarjev: VRNITEV GREGE SORČANA

Foto: Facebook ND Gorica

Dolgoletni vratar Gorice Grega Sorčan se po slabem letu in pol vrača v mesto vrtnic. V nadaljevanju sezone bo kot posojen vratar Domžal branil barve plavo-belih.

Do konca sezone bo Leon Marinič posojen v domača Brda, Nik Jermol pa bo znova branil barve Bilj.

24-letni Kranjčan je branil barve Gorice med sezonama 2014/15 in 2018/19 po prihodu iz italijanskega Chieva, kjer je s Primavero tudi osvojil „scudeto“. V goriškem dresu je zbral 164 nastopov in Gorici pomagal do drugega in četrtega mesta v državnem prvenstvu. Kot so zapisali na spletni strani ND Gorica, se Sorčan lahko pohvali tudi s šestnajstimi nastopi za mlajše selekcije slovenske izbrane vrste, zdaj pa bo v Novi Gorici zaostril konkurenco med vratnicama in svojemu nekdanjemu klubu pomagal pri borbi za obstanek. 

Foto: FB ND Gorica, Foto Lado – Goran Cvijanović, kapetan Gorice

Novogoriški nogometaši so v drugi del sezone uspešno krenili in na uvodnih dveh spomladanskih tekmah zbrali štiri točke. V 22. krogu bodo v soboto, 20. februarja ob 20. uri gostovali v soboški Fazaneriji, kjer bodo skušali uspešno serijo nadaljevati tudi proti evropsko usmerjeni Muri, ki je v drugem delu sezone osvojila le točko.