V petek, 2. junija, se v Športni park Pale vrača najbolj zabavna preventivna prireditev Igrajmo se za varnost, ki jo za vse ajdovske otroke prireja Svet za varnost v cestnem prometu Občine Ajdovščina.

Namen dogodka je opozoriti otroke na lastno varnost in jih skozi zanimive dogodivščine naučiti pravilnega ravnanja v nevarnih situacijah, pa najsi je to v prometu ali pa pri počitniških dogodivščinah. Osrednja tema letošnjega dogodka je varno kolesarjenje.

Po nekaj letnem premoru se dogodek Igrajmo se za varnost vrača v Športni park Pale. Poudarek bo na varnem kolesarjenju, na kar se osredotoča tudi scenarij osrednjega dogodka prireditve – zgodila se bo prometna nesreča kolesarjev, eden od njih ne bo imel čelade … Predstavitve in doživetja pripravljajo mnoge službe v sistemu zaščite in reševanja. Predstavil se bo Gasilsko reševalni center Ajdovščina, ki letos obeležuje že 60 let. Prihaja več različnih enot Policije, urgentna služba Zdravstvenega doma Ajdovščina in Gasilska zveza Ajdovščina. Veselimo se že kolesarskega poligona Prometne šole Šolskega centra Nova Gorica in predstavitve učenja vožnje Avtošole Almira. Sodelovala bodo tudi mnoga društva: Jamarsko društvo Danilo Remškar Ajdovščina, Društvo reševalnih psov Nova Gorica, ekipe prve pomoči Rdečega križa Ajdovščina, Radio klub Ajdovščina, Društvo Sirena Sub za reševanje iz vode …  Letošnji dogodek bodo obiskali tudi predstavniki Agencije za varnost v prometu.

https://www.ajdovscina.si/

Dogodek bo potekal v petek, 2. junija, v Športnem parku Pale. Povabljeni so vsi šolarji ajdovskih osnovnih šol in otroci iz vseh enot Otroškega vrtca Ajdovščina. Pričakuje se kar okoli 1000 otrok, ki jih bo še pred osrednjim dogodkom pozdravil predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Miha Kapelj ter vsem prvošolcem razdelil praktična darila. Dogodek je odprt za javnost, prijazno povabljeni!

Spletno uredništvo,

Vir: Občina Ajdovščina