Noč na severnem Primorskem ni prinesla večjih ali novih težav. Na najbolj izpostavljenih območjih v občinah Idrija, Tolmin in Cerkno nadaljujejo z odpravljanjem posledic, predvsem pa čiščenjem številnih, tudi novih,  nanosov in plazov na cestah in ob objektih. In čeprav je na terenu vsa razpoložljiva mehanizacija so nekatere ceste na teh območjih  še vedno prevozne le za silo oziroma le za potrebe intervenciji.
Kot je povedal poveljnik CZ občine Idrija Boštjan Brelih so sinoči v Idriji preventivno evakuirali stanovalce dveh hiš.
Regijska enota CZ (HCP) z izjemno visoko zmogljivo črpalko je  posredovala v poplavljenih proizvodnih prostorih Hidrie  v Spodnji Kanomlji vse do druge ure že današnjega dne.
V Kanalu ob Soči so prebivalcem delili protipoplavne vreče, tamkajšnji kamp ob reki je, po včerajšnji preventivni evakuaciji gostov,  trenutno prazen. Pred ponovnim odprtjem bo potrebnih kar nekaj vzdrževalnih del.
Iz Posočja še novica inšpektorata  Medobčinske uprave občin Bovec, Kobarid, Tolmin in Kanal ob Soči:  zaprti so vsi odseki plovbe Soča – Koritnica.   V že tako deroči vodi  so namreč drevesa in vse skupaj predstavlja veliko nevarnost. Prav tako je zaprt vstop na območje slapa Kozjak v občini Kobarid.
Spletno uredništvo,
Vir: CZ severna Primorska
foto Aleksander Vončina – poveljnik CZ občine Kobarid