Vlom v avtomobil na Dolgi njivi, na Tolminskem izsledili tatu

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

Policisti so danes obravnavali vlom v avtomobil na parkirišču gostinskega lokala na Dolgi njivi, na Tolminskem pa so izsledili tatu denarnice iz odklenjenega avtomobila.

Policisti so danes, nekaj minut po 14. uri, prejeli obvestilo o vlomu v tuje osebno vozilo, ki je bilo parkirano pri gostinskem objektu na Dolgi njivi ob glavni cesti med Solkanom in naseljem Plave. Neznani storilec je razbil steklo na zadnjih levih vratih osebnega avtomobila znamke BMW z nemško registrsko številko in iz vozila ukradel toaletno torbico.

V sredo popoldne je prišlo do kraje iz odklenjenega osebnega avtomobila pri pokopališču v Tolminu. Nepridiprav si je prilastil denarnico, v kateri so bili osebni dokumenti, bančne kartice ter nekaj gotovine. Po izvršenem kaznivem dejanju se je takrat še neznani voznik skupaj s sopotnikom z osebnim avtomobilom znamke ford fiesta z italijansko registrsko številko odpeljal proti Mostu na Soči ter naprej proti vasi Kozaršče. Oškodovanec je opazil storilca in takoj zapeljal za njim, policistom pa sporočil smer njegovega bega. Kmalu zatem so policisti izsledili storilca ter ga ustavili v bližini gospodarske družbe na lokalni cesti Volče-Kozaršče. V avtomobilu sta bila italijanska državljana, 49-letni voznik, ki je ukradeno denarnico odvrgel v bližini peskokopa na Tolminskem (kasneje so jo našli) ter 55-letni sopotnik.