Velika točka plavo-belih v Ljubljani: GREGA KOT PANTER

Foto: Facebook ND Gorica

V predzadnji tekmi 29. kroga Prve lige TS je šestouvrščena Gorica na gostovanju v ljubljanskih Stožicah osvojila veliko točko proti vodilni Olimpiji. Junak dvoboja je bil goriški vratar Grega Sorčan, ki je svoja vrata povsem zaklenil.

Pomlajena goriška zasedba se je pretežni del srečanja branila, na koncu pa ohranila mrežo nedotaknjeno. Čeprav je bilo razmerje v strelih 24-1 v korist zeleno-belih, Olimpiji ni uspelo premagati goriškega vratarja. V 37. minuti je Roku Kronavetru ubranil 11-metrovko, v drugem polčasu pa je še dvakrat čudežno posredoval. Po udarcu Kronavetra, je žogo, ki je bila namenjena pod prečko preusmeril preko vrat v kot, v končnici pa je s panterskim letom in konicami prstov veselje preprečil tudi argentinskemu Slovencu Andresu Vombergarju. “To je bila ena mojih boljših tekem, a bilo jih je še nekaj. Sicer pa moja predstava ni toliko pomembna, poglavitno je, da smo zdržali vse napade Olimpije in si prigarali točko. Gremo naprej,” pravi junak Grega Sorčan, ki optimistično pričakuje končnico letošnje sezone: “Ekipa ni tako slaba, kot bi lahko sklepali po slabših rezultatih v zadnjem obdobju. Gremo iz tekme v tekmo. Četrto mesto je precej oddaljeno, a nikoli ne veš, kaj se lahko zgodi. V četrtek bomo v Športnem parku gostili četrtouvrščene Celjane. Če zmagamo, bomo znova nekoliko bliže.”

Na vrhu lestvice ima Olimpija, ki je še tretjič zapored remizirala, le še točko prednosti pred drugouvrščenim Mariborom, tretjeuvrščeni Domžalčani pa zaostajajo za šest. V soboto so se v Novi Gorici, kjer domujejo v drugem delu sezone, četrte zmage v tem prvenstvu veselili nogometaši Ankarana Hrvatinov, ki so s 3-2 premagali velenjski Rudar. Na predzadnjem mestu ima edini obalni prvoligaš že pet točk prednosti pred zadnjeuvrščenim Triglavom. V sredo bodo varovanci Vlada Badžima gostovali v Domžalah, v soboto pa še v Ljudskem vrtu pri Mariboru.

ML