Včeraj v Sloveniji 2.560 testov in 79 okužb: NAJVEČ DOSLEJ

Foto: Demokracija

V torek so v Sloveniji potrdili kar 79 novih primerov okužbe z novim koronavirusom, kar je največ dnevno potrjenih okužb doslej. Opravili so tudi največ testiranj v enem dnevu in sicer 2.560. Tudi tokrat v Goriški regiji niso zabeležili novih primerov, tako da ostaja med najmanj prizadetimi v državi.

Včeraj ni bilo smrtnih primerov bolnikov s covidom-19. V bolnišnici se jih zdravi 33 , štirje pa potrebujejo intenzivno nego.

V torek so bile okužbe z novim koronavirusom precej razpršene po državi, potrdili pa so jih v kar 40 občinah. Tokrat jih je bilo največ v Mariboru in sicer 12, v Ljubljani so jih zabeležili deset. Trenutno je v državi po podatkih Sledilnika za covid-19 aktivno okuženih 590 ljudi.

Foto: Facebook Vlada RS

Doslej so v Sloveniji potrdili 3.312 okužb z novim koronavirusom, umrlo je 135 bolnikov s covidom-19.

Po podatkih sledilnika za covid-19 so v torek 11 primerov okužbe potrdili med oskrbovanci v domovih za starejše in sedem pri zaposlenih v domovih. Tri okužbe so potrdili med zaposlenimi v zdravstvu.

Foto: Pixabay

Včeraj so odkrili največ novih okužb v enem dnevu. Pred tem so jih glede na zbirne podatke, objavljene na vladni spletni strani, največ, 70, potrdili 26. marca, v času prvega vala epidemije.