V UKC Ljubljana hospitaliziranih 18 ljudi: 5 NA INTENZIVNI TERAPIJI

Foto: Pixabay

Do 14. ure so okužbo z novim koronavirusom v Sloveniji potrdili pri 286 osebah, opravljenih pa je bilo 8730 testiranj. Največ prijavljenih primerov je v starostni skupini med 30 in 49 let. Zaščitne maske so na poti iz Nemčije.

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana je trenutno hospitaliziranih 18 ljudi, okuženih z novim koronavirusom, od tega pet na intenzivni terapiji, so na Twitterju sporočili iz UKC. Danes so sprejeli dve okuženi osebi, odpustili pa štiri.

Najmanj prijavljenih primerov beležijo v skupini otrok in mladih do 15 let, in sicer 20, v skupini od 16 do 29 let jih je 63, med starimi od 30 do 49 let jih je 99, v skupini od 50 do 59 let jih je 59, starih 60 let in več pa 45. Vseh žensk je med prijavljenimi primeri 137, moških pa 149, pravijo na ministrstvu za zdravje.

V osrednjeslovenski regiji so bili potrjeni 103 primeri okužbe s covid-19, kar je največ od vseh regij, v goriški beležijo 4 primere.

Foto: Pixabay

Obrambni minister Matej Tonin je danes opomnil, da še vedno čakajo na dobavo 1,5 milijona zaščitnih mask. Po seji vlade je pojasnil, da naj bi letalo z opremo že pristalo v Nemčiji. Ponovil je poziv podjetjem, naj občinskim štabom civilne zaščite sporočijo svoje potrebe po zaščitni opremi. “Ko bodo zaščitne maske prispele v Slovenijo, bodo nemudoma razdeljene po prioritetnem vrstnem redu,” je pojasnil. Najprej bodo namenjena zdravstvu, socialnim zavodom, nato kritični infrastrukturi in gospodarstvu.