V Tolminu se je začel 6. reggae festival: OVERJAM NA TREH ODRIH

Foto: FB Overjam

Včeraj se je na tolminskem Sotočju začel 6. mednarodni reggae festival Overjam. Do vključno sobote se bodo na festivalskih odrih zvrstili izvajalci reggae, dub, dancehall oziroma jungle glasbe, kot so Ky-Mani Marley, Don Carlos, Freddie McGregor, Alborosie, Richie Spice in Dub Fx.

Včerajšnji uvod v reggaejaške počitnice na Sotočju, ki so ga poimenovali Early Arrival, je zaznamoval mojster zvočnega loopanja Dub FX, ki se mu je na saksofonu pridružil Mr. Woodnote.

Glasbeni del Overjama bo potekal na treh odrih, ki bodo gostili več kot 80 nastopajočih. Na glavnem, Rumenem odru bodo nastopila nosilna imena letošnje prireditve. Danes bodo nanj stopili mednarodno uveljavljeni italijanski glasbenik Alborosie s Shengen Clanom, The Toasters in slovenski reggaejaši Raggalution.

Foto: FB Overjam

Mednarodni reggae festival Overjam poleg z naborom izvajalcev in lokacijo navdušuje tudi z obfestivalskim programom. Organizatorji so oblikovali poseben program za najmlajše Overjam4Kidz, ki med drugim vključuje glasbene in umetniške delavnice, lov na zaklad ter vodne in namizne igre, na sporedu pa bodo tudi predavanja v sklopu Overjam Univerze.

V četrtek se bosta na glavnem odru predstavila Don Carlos, soustanovitelj Black Uhuru s plodno solo kariero, s svojim Dub Division bandom ter dancehall zasedba Ward 21. V petek bodo na glavnem odru nastopili Ky-Many Marley, sin slavnega Boba Marleya ter Trixstar in Skarra Mucci. V soboto, ko bo na sporedu zadnji dan festivala velja izpostaviti predvsem Richieja Spicea ter veterana reggae glasbe Freddieja McGregorja, ki bo na Overjamu nastopil s sinovoma Chinom in Stephenom “Di Genius-em” McGregorjem ter svojim Big Ship Bandom.

Foto: FB Overjam

Na Zelenem odru bodo nastopili selektorji reggae, ska, dancehall in dub glasbe, na Rdečem odru pa številni sound systemi. V  četrtek bo Rdeči oder gostil veterana jungla Generala Levyja.

Uredništvo