V soboto tradicionalna prireditev Kolesarim, da pomagam 2021

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica v sodelovanju z Lions klubom Idrija in Lions klubom Dobrovo že vrsto let pripravlja dobrodelno prireditev Kolesarim, da pomagam. Zaradi epidemije in trenutnih predpisov bo letos organizirana nekoliko drugače.

V ta namen so možne tudi donacije prek SMS sporočil SLEPI ali SLEPI5 na številko 1919.

Člani medobčinskega društva se bodo zbrali v soboto, 5. junija ob 10. uri v Šempasu in se s kolesi – tandemi (s spremljevalci), ob upoštevanju vseh cestno prometnih predpisov, najprej odpeljali do Nove Gorice in trga Evropa ter nato naprej v Goriška Brda. Vsi ostali udeleženci, ki bi radi sodelovali pri dobrodelni prireditvi, se lahko akcije udeležijo s kolesarjenjem na poljubni razdalji. Do Kleti Brda na Dobrovem, s katero Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica uspešno sodeluje, naj bi kolesarski tandemi prispeli okrog 13. ure.

Vir: Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica

Klet Brda od vsake prodane steklenice peneče rebule Cerovo namenja 1 evro Medobčinskemu društvu slepih in slabovidnih Nova Gorica za rehabilitacijo kasneje oslepelih in slabovidnih na osebnem nivoju.