V šempetski bolnišnici upadanje okužb: UMIRJANJE RAZMER

Foto: ML

Iz bolnišnice dr. Franca Derganca tudi danes prihajajo spodbudne novice, potem, ko so se pred 10 dnevi pojavile okužbe v belem območju internističnih oddelkov. V prejšnjih dneh so bile tri okužbe odkrite tudi na rehabilitacijskem oddelku za odrasle v Stari Gori.

“Včeraj smo odvzeli 32 brisov in potrdili 3 pozitivne med zaposlenimi, ki pa niso več v povezavi z okužbo na internističnih oddelkih. Danes ponovno, 10. dan po vdoru zadnjič, testiramo vse hospitalizirane in zaposlene na internističnih oddelkih. V nadaljevanju bomo testirali bolnišnične paciente redno s hitrimi antigenskimi testi, prav tako zaposlene po organizacijskih enotah. Ob morebitnih rizičnih stikih zaposlenih, pa se bo te, kot doslej testiralo s PCR metodo,“ je v poročilu Regijskemu štabu CZ za severno Primorsko povedala strokovna direktorica bolnišnice Dunja Savnik Winkler.

V bolnišnici dr. Franca Derganca v Šempetru je na covid oddelku trenutno 57 bolnikov; od tega jih je šest v intenzivni enoti, dva pa potrebujeta pomoč respiratorja.

Foto: FB Dunja Winkler Savnik

V prejšnjih dneh so bile tri okužbe odkrite tudi na rehabilitacijskem oddelku za odrasle v Stari Gori. Glede tamkajšnjega oddelka za invalidno mladino pa je strokovna direktorica pojasnila: „Skladno s strategijo obvladovanja in preprečevanja bolnišničnih okužb tudi na Oddelku za invalidno mladino in rehabilitacijo v Stari Gori redno testiramo vse hospitalizirane otroke. Do sedaj smo potrdili eno okužbo pri asimptomatskem otroku, zato bomo testiranja ponavljali tudi v prihodnje. Enako testiramo vse zaposlene. Okužba ni povezana z ostalimi bolnišničnimi oddelki.“