V Šempasu 29 prebežnikov iz Pakistana: V KOMBIJU ZA TRI OSEBE

Foto: FB Slovenska policija

29. aprila, nekaj minut po 21. uri so novogoriški prometni policisti na počivališču hitre ceste v Šempasu ustavili kombi ljubljanske registracije, ki ga je vozil 35-letni državljan Bosne in Hercegovine z začasnim bivališčem na območju Ljubljane. V tovornem delu vozila se je v manj kot štirih kvadratnih metrih gnetlo 29 ilegalnih prebežnikov.

Med postopkom so policisti ugotovili, da tujci nimajo dokumentov, na podlagi katerih bi lahko ugotovili njihovo identiteto. Vsi naj bi bili iz Pakistana. Med postopkom so prebežniki zbežali v bližnji gozd in stekli proti naselju Šempas. Petnajsterico so policisti uspeli ustaviti in jih odpeljali na postajo za izravnalne ukrepe. Ker so vsi zaprosili za mednarodno zaščito, so jih po končanem postopku odpeljali v azilni dom v Ljubljano. Preostalih štirinajst prebežnikov je izginilo in kasneje pot nadaljevalo proti Italiji.

Na območju novogoriške policijske uprave so v prvih štirih mesecih zaradi nedovoljenega prehoda meje s Hrvaško letos obravnavali 56 tujcev, v enakem obdobju lanskega leta pa osem.

Foto: Pixabay

35-letnika so kriminalisti zaradi suma kaznivega dejanja pridržali. S kombijem, ki je registriran za prevoz treh oseb, je prevažal 29 tujcev in s takšnim načinom prevoza v tovornem delu ogrozil njihova življenja. Novogoriški kriminalisti so kombi renault trafic zasegli, prav tako so zasegli nekaj drugih predmetov, ki jih bodo uporabili za dokazovanje kaznivega dejanja. Na naslovu, kjer 35-letnik živi, so opravili tudi hišno preiskavo. S kazensko ovadbo zaradi prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države so ga odpeljali na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je nato odredil hišni pripor.