V renškem Medichotelu znova dovoljeni obiski: V PRISTANU UKINILI RDEČO CONO

Foto: pristan.si

Iz štaba CZ občine Vipava so sporočili, da so v tamkajšnjem centru starejših Pristan včeraj ukinili rdečo cono. V renškem Medichotelu so od danes znova dovoljeni obiski.

V bolnišnici dr. Franca Derganca v Šempetru je trenutno 37 bolnikov s covid-19, od tega 5 na intenzivni enoti, 5 pa jih potrebuje pomoč respiratorja. V negovalnem oddelku v PB Idrija je v oskrbi 17 ljudi.

Prostore vipavskega centra starejših Pristan so temeljito očistili in v sodelovanju s poklicnimi gasilci iz Gasilsko reševalnega centra Ajdovščina tudi dodatno razkužili. V zavodu je bil v minulih dneh pozitiven le en oskrbovanec in dva izmed zaposlenih. Večje število okužb v Pristanu je bilo ob koncu prvega vala, v mesecu juliju.

Foto: Pixabay

Iz Medichotela Renče sporočajo, da so od danes, podobno kot že v nekaterih drugih domovih na severnem Primorskem, ob spoštovanju vseh ukrepov in priporočil, znova dovoljeni obiski. Kot je pojasnil direktor Medichotela Dean Trojer Smrečnik, je stanje pri njih bistveno ugodnejše, kot so kazali v nedeljo objavljeni statistični podatki: „Poudariti moram, da pri nas ni več aktivnih okužb. Niti med stanovalci, niti med zaposlenimi. In to je najpomembnejše v tem trenutku.“