V prvi tekmi osmine finala Lige Evropa: MIHA MEVLJA ZAUSTAVIL IBRO KADABRO

Foto: uefa.com

V prvi tekmi osmine finala  Lige prvakov sta se pred polnimi tribunami stadiona Olimp-2 ruski podprvak in sloviti Manchester United razšla z neodločenim rezultatom 1-1. V prvi enajsterici Rostova je v obrambi vseh 90 minut zelo uspešno odigral nekdanji igralec Gorice in slovenski reprezentant Miha Mevlja, ki je v zadnjem letu doživel izjemen preskok.

Foto: stadiumguide.com – V četrtek, 16. marca bo Miha Mevlja z ekipo Rostova gostoval na Old Traffordu v Manchestru. Za napredovanje potrebujejo ruski podprvaki zmago ali nedoločen izid z dvema oziroma več goli. Ali lahko Miha znova zaustavi Zlatana in ostale zvezdnike Manchester Uniteda?

Konec avgusta se je iz romunskega kluba Dinamo iz Bukarešte za 700.000 evrov preselil v Rostov, ki se je prvič v zgodovini prebil v najelitnejše evropsko klubsko tekmovanje. V izjemno močni predtekmovalni skupini je zaostal za Atleticom iz Madrida in Bayernom, a prehitel PSV in si tako zagotovil mesto v šestnajstini finala Lige Evropa, kjer je zanesljivo izločil praško Sparto. Za visoko zmago na prvi tekmi v Rusiji se je med strelce vpisal tudi Miha Mevlja, ki je v Ligi prvakov imel priložnost igrati proti najboljšim igralcem, ki jih je še nekaj mesecev nazaj lahko le občudoval preko TV zaslona. V osmini finala Lige Evropa je dočakal še en zanimiv dvoboj z angleškim Manchester Unitedom. Zaustaviti je moral Zlatana Ibrahimovića in to mu je ob pomoči soigralcev tudi uspelo, saj se Ibri Kadabri, kot nekaterijo pravijo Švedu bosanskih korenin, na sicer zelo slabi igralni površini ni uspelo vpisati med strelce. Zato pa je za trikratne evropske prvake zadel Armenec Mkhitaryan, izenačil pa Bukharov. Povratni dvoboj, ki bo odločal o potniku v četrtfinale, bo na sporedu prihodnji četrtek ob 21.05 na slovitem Old Trafordu. Torej še eno pomembno prizorišče, kjer se bo lahko preizkusil Miha Mevlja. Mu bo uspelo Iibro in ostale zvezdnike Man Uniteda znova zaustaviti in se s soigralci celo veseliti senzacionalne uvrstitve med osem ekip tega tekmovanja. V vsakem primeru bodo pri Rostovu z letošnjo sezono zelo zadovoljni, kar seveda velja tudi za Miho Mevljo, ki je dočakal svoj trenutek in ga vsaj zaenkrat odlično izkoristil.

V kratkem pripravljamo intervju z Miho Mevljo. Če imate kakšno zanimivo vprašanje zanj, ste vabljeni, da nam ga posredujete na [email protected]

ML