V pričakovanju Barcolane 2020: PREDVIDEN START 11. OKTOBRA

Foto: FB Barcolana

Navkljub pandemiji novega koronavirusa si organizatorji jadralske regate Barcolana v Tržaškem zalivu želijo izpeljati tudi letošnje 52. tekmovanje. Najbolj množična regata na svetu s skupinskim startom je predvidena 11. oktobra.

Na lanski 51. Barcolani je presenetljivo zmagal olimpijec Gašper Vinčec z jadrnico Way of Life. Med člani posadke je bil tudi najboljši kolesar svetovne lestvice Primož Roglič, ki je danes prevzel rumeno majico vodilnega na francoskem Touru 2020.

Organizatorjem pri načrtovanju in izvedbi pomagajo oblasti dežele Furlanije Julijske krajine ter tržaška mestna uprava. Usoda regate in način njene izvedbe bosta odvisna od epidemiološke slike v začetku prihodnjega meseca.

Običajno je bilo na kopnem okrog Tržaškega zaliva nepregledno število stojnic. Zaradi omejitev širjenja novega koronavirusa bodo letos stojnice razpršene tudi v notranjosti mesta na tržaških trgih in ulicah.

Foto: FB Barcolana

Na lanski Barcolani je nastopilo 2015 jadrnic, kar je sicer manj od predlanske rekordne izvedbe, ko je bilo na staru 2.689 posadk. Organizatorji so se namreč odločili, da omejijo število jadrnic na 2.600.