V ponedeljek znova v šolo: UČENCI IN DIJAKI

Foto: Pixabay

Vlada je sklenila, da se v ponedeljek, 12. aprila otroci vračajo v vrtce, dijaki in učenci pa v osnovne in srednje šole.

Pouk potekal tako kot pred zaprtjem javnega življenja, kar pomeni, da se v šole vračajo vsi učenci in dijaki zaključnih letnikov srednjih šol. Dijaki prvih treh letnikov se šolajo po modelu C (izmenično en teden v šoli, en teden pa na daljavo), pojasnjuje ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec. V nedeljo se znova odpirajo dijaški domovi.

Ob vračanju v šolske klopi je ministrica pozvala k doslednemu spoštovanju ukrepov. Maske so v šolah povsod obvezne za učence od 6. do 9. razreda, za zaposlene ter za dijake. Učenci od 1. do vključno 5. razreda morajo nositi maske v skupnih prostorih ter pri gibanju po šoli. Za vse učence in dijake nošnja mask pri pouku športa ni več obvezna.

Foto: Vlada RS – Simona Kustec, ministrica za izobraževanje, znanost in šport

Poleg sedanjih ukrepov rednega tedenskega testiranja zaposlenih in cepljenja, kot dodaten ukrep za preprečevanje okužb v šolah ministrstvo izobraževanje, znanost in šport skupaj z ministrstvom za zdravje in Nacionalnim inštitutom za javno zdravje (NIJZ) uvajajo možnost prostovoljnega samotestiranja dijakov in učencev, še pojasnjuje Kustečeva in pozvala državljane, da ta ukrep sprejmejo kot dobronamernega.