V Novi Gorici avtomobil zbil kolesarko: POMAGAL IN ODPELJAL

Foto: Pixabay

V soboto, nekaj pred 19. uro, se je v Novi Gorici zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena 32-letna kolesarka, ki je utrpela poškodbe ter neznani voznik avtomobila.

Kolesarka se je peljala po Erjavčevi ulici v smeri Cankarjeve ulice. Ko je prečkala Cankarjevo ulico, jo je zbil neznani voznik avtomobila znamke fiat punto, črne barve, italijanskih registrskih tablic, ki je vozil je po Cankarjevi ulici in v omenjenem križišču zavijal desno. Po trčenju je kolesarka padla po vozišču in se poškodovala.

Neznani voznik in njegov sopotnik sta se po nezgodi ustavila in pomagala kolesarki do bližnje klopi. Kolesarka naj bi jima dejala, da ne potrebuje pomoči, zato sta nadaljevala z vožnjo proti Italiji. Kasneje je kolesarka zaradi poškodb poklicala na pomoč. Na kraju so poleg policistov posredovali tudi gasilci JZ GRD Nova Gorica in reševalci NMP ZD Nova Gorica, ki so poškodovano kolesarko odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

O prometni nesreči je policija obvestila tudi italijanske varnostne organe. Ko bodo policisti voznika tujega avtomobila izsledili, bodo zoper njega na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali ustrezen ukrep.