V naslednjih dneh prihaja vročinski val: DO 37 STOPINJ CELZIJA

Foto: Pixabay

Nad Evropo prihaja vročinski val, ki bo zajel tudi Slovenijo. V četrtek in petek se bodo temperature povzpele do 35, na Goriškem tudi do 37 stopinj Celzija. Uprava za zaščito in reševanje je že razglasila veliko požarno ogroženost za nekatera območja po državi.

Najvišje temperature je pričakovati v četrtek na Goriškem in v Vipavski dolini, kjer se bo živo srebro povzpelo tudi do 37 stopinj Celzija.

Foto: Pixabay

V tem tednu ni pričakovati padavin. Kakšne plohe so možne danes in v četrtek zvečer, ko med vremensko motnjo lahko nastanejo manjše krajevne nevihte, sporočajo z Agencije RS za okolje in priporočajo, da se v času visokih temperatur omeji gibanje na prostem na jutranji in večerni čas.

Foto: Pixabay

Zaradi visokih temperatur je Uprava RS za zaščito in reševanje razglasila veliko požarno ogroženost na območju občin Nova Gorica, Ajdovščina, Vipava, Kanal, Brda, Miren-Kostanjevica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Koper, Ankaran, Izola, Piran, Ilirska Bistrica, Pivka, Postojna, Sežana, Divača, Hrpelje-Kozina in Komen.