V kombiju pri Rožni Dolini 15 prebežnikov: ZAPROSILI ZA AZIL

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

V četrtek pozno zvečer so novogoriški policisti na regionalni cesti pri Rožni Dolini zaustavili 58-letnega Italijana, ki je v tovornem delu kombija, ki je namenjen prevozu največ treh oseb, prevažal 15 tujcev.

V kombiju se je stiskalo 12 moških ter Iračanka s svojima otrokoma, starima devet in deset let. V Slovenijo so vstopili nezakonito, namenjeni pa so bili v Italijo. Kot so sporočili z novogoriške Policijske uprave, so prebežniki državljani Egipta, Sirije, Iraka, Palestine in Turčije. Vsi tujci so zaprosili za mednarodno zaščito, zato so jih odpeljali v azilni dom.

V tem koledarskem letu so novogoriški policisti do 17. julija zaradi ilegalnega prehoda meje s Hrvaško obravnavali 144 oseb. Italijanski varnostni organi so v Slovenijo vrnili 82 prebežnikov.

Foto: FB Slovenska policija

Policisti so pridržali italijanskega voznika kombija, ki je osumljen storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanje meje ali ozemlja države. Kriminalisti ga bodo privedli pred preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča v Novi Gorici. Za omenjeno kaznivo dejanje je predvidena zaporna kazen od enega do osmih let ter denarna kazen.