V iskalni akciji v okolici Vojskega sodeluje 45 ljudi: JE GOBAR ŠE ŽIV?

Foto: PU Nova Gorica

V okolici Vojskega že devet dni iščejo gobarja iz Krmina, 75-letnega Elia Marinija, za katerim se je izgubila vsaka sled. Pogrešanega so iskali tudi z dronom, a neuspešno. Z iskalno akcijo bodo nadaljevali tudi v prihodnjih dneh.

Pogrešani, ki je dobro poznal zahteven teren v okolici Idrije in Vojskega, je pred devetimi dnevi povabil prijatelja na gobe. Slednja sta se ob 14. uri vrnila do avtomobila. Ker njunega prijatelja ni bilo, sta ga poklicala po telefonu. Povedal jima je, da je nekje v gozdu padel in se poškodoval ter da ne more hoditi. Prav tako naj bi izgubil orientacijo. Kasneje se Marini ni več oglašal na telefon.

Včeraj je pogrešanega iskalo 45 ljudi. Poleg idrijskih policistov ter policistov posebne enote novogoriške uprave, tudi vodnik s psom z oddelka za šolanje policijskih psov z Gmajnice pri Ljubljani, gasilci z Vojskega ter nekaj domačinov.

Foto: PU Nova Gorica

Čeprav je malo upanja, da bodo pogrešanega gobarja našli živega, bo policija še naprej organizirala iskalne akcije. Na novogoriški policijski upravi poudarjajo, da je teren pod Vojskim izredno zahteven in skoraj neprehoden, zato morajo tudi reševalci med iskanjem v prvi vrsti paziti nase. Na tem območju je tudi nekaj nevarnih brezen. Na Vojsko so prišli tudi svojci pogrešanega.