V soboto, 6. maja, v Idrijo prihaja pravi kolesarski spektakel. V organizaciji MBK Črni Vrh bosta namreč potekali kar dve kolesarski dirki, in sicer državno prvenstvo v kratkem krosu za SloXcup in državno prvenstvo v eliminatorju.

Začetek dogajanja bo ob 11. uri, V središču Idrije kolesarske navdušence čaka prava poslastica, glavno prizorišče bo Mestni trg. Krog bo vključeval stopnice, skakalnice in bande, organizatorji zato zagotavljajo, da bo šlo za precej atraktivno dirko.

Dirka je razpisana za vse kategorije SloXcup, majice državnih prvakov in prvakinj pa Kolesarska zveza Slovenije podeljuje od kategorije U17 mlajši mladinci in U17 mlajše mladinke ter starejšim, seveda tudi amaterjem in veteranom. Za najmlajše v kategorijah od U7 do U13 dečki in deklice, pa organizatorja MBK Črni Vrh in Kolesarska zveza Slovenije pripravljata tudi tehnični poligon.

Na prilagojeni progi bo isti dan sledil kros na izpadanje, kjer bo naslov državnega prvaka branil, evropski prvak, Jakob Klemenčič iz Godoviča. Prijave so se zaključile sinoči, na urbani kratki kros je prijavljenih 212 kolesark in kolesarjev, na eliminator pa le 37, med njimi 5 kolesark.

Proga je enaka za obe disciplini. Krog je v celoti speljan po ulicah, dolg je 1150 z 12 m višinske razlike. Startni krog kratkega krosa poteka v nasprotno smer.

Center bo zaprt, upoštevajte navodila varnostnikov

Sam center Idrije bo od 8. ure pa do zaključka tekmovanja (do 19. ure) v soboto zaprt, organizatorji vse prosijo za razumevanje in strpnost. Ker bo dirka potekala po ozkih in na nekaterih mestih nepreglednih ulicah, bodo ob progi varnostniki, ki bodo poskrbeli za varnost vseh udeleženih, na drugi strani pa bodo poskrbeli, da bo sobotno življenje na mestnih ulicah potekalo kar se da nemoteno.

Zaradi izvedbe prireditve so predvidene tudi naslednje zapore:

  • parkirišče Trg Sv. Ahacija
  • Ulica Sv. Barbare
  • Študentovska ulica
  • del Prelovčeve ulice
  • Mestni trg
  • del parkirišča v Rožni ulici

Organizatorji prosijo, da na zgoraj omenjenih površinah ne parkirate vozil, da bo prireditev lahko potekala nemoteno. Zaključujejo, da se po ulicah Idrije resnično obeta pravi kolesarski spektakel, ki si ga je vredno ogledati.

 

Spletno uredništvo

Vir: Občina Idrija, za katero piše Maja Vojska