V hudi prometni nesreči na Kobariškem umrli trije domačini: LET V SMRT

Foto: Gasilsko društvo Kobarid

Včeraj popoldne se je na glavni cesti med Starim selom in Kobaridom zgodila huda prometna nesreča, ki je terjala tri smrtne žrtve, četrta oseba pa je utrpela hude telesne poškodbe, sporočajo iz novogoriškega OKC. Prvo pomoč so nudili delavci nujne medicinske pomoči ter gasilci.

V neposredni bližini gostišča Hiša Franko je bil v prometni nesreči udeležen osebni avtomobil znamke audi A6, v katerem so bili štirje domačini.

52-letni voznik je vozil iz smeri Robiča proti Kobaridu. Zaradi prevelike hitrosti je izgubil nadzor nad vozilom, ki ga je izven naselja Staro selo po blagem levem ovinku zaneslo desno izven vozišča. Z desnim bokom je najprej trčil v lipo ob cesti, nakar ga je dvignilo v zrak, zatem pa je po dobrih 23 metrih padel nazaj na vozišče. Po cestišču je drsel 19 metrov in se nato po 36 metrih prevračanja ustavil v jarku, prevrnjen na streho.

Foto: FB Slovenska policija

Vsi trije sopotniki, stari 51, 54 in 37 let, ki prihajajo iz vasi Stanovišče v Breginjskem kotu,  so bili v prometni nesreči tako hudo poškodovani, da so na kraju nesreče podlegli poškodbam. Hudo poškodovanega voznika, ki ni v smrtni nevarnosti, so odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.