V Goriških Brdih, Vipavski dolini in na Krasu “Čas za vas”

Foto: FB Goriška Brda

Še drugo leto zapored so se turistične destinacije Kras, Goriška Brda in Vipavska dolina povezale v skupno akcijo. Obiskovalcem, ki bodo na tem območju preživeli vsaj dve noči, bodo do konca leta pripravili dodatne ugodnosti; od vinskih degustacij in popustov pri vstopninah za znamenitosti do gurmanskih krožnikov.

Akcijo ponudnikov podpira tudi Slovenska turistična organizacija (STO), ki je akcijo “Zdaj je čas. Moja Slovenija” namenila tovrstnemu povezovanju turističnih ponudnikov.

Foto: Pixabay

V lanski skupni akciji Krasa, Goriških Brd in Vipavske doline je bil velik poudarek na kulturno dediščino in na avtohtone sorte vin, letošnjo aktivnost pa so nadgradili še z gastronomsko zgodbo. Poleg vseh znamenitosti, vinarjev in gostincev so v akcijo vključili tudi lokalne vodnike za lažje odkrivanje lepot zahodnega dela Slovenije.

Foto: mirenkras.si

Rdeča nit letošnjega dogajanja je odkrivanje raznolikosti in žlahtnosti teritorija prek kulinaričnih okusov. Gostinci posebej za letošnjo akcijo pripravljajo krožnike Čas za vas, ki so sestavljeni iz svežih lokalnih sestavin, pripravljeni pretežno po tradicionalnih receptih posamezne regije, z dodano noto kreativnosti kuharskih šefov.