V Goriških Brdih brez term, načrtujejo pa luksuzni hotel

Foto: YouTube - Termalne vode v Goriških Brdih niso našli, vseeno pa bodo na območju med Fojano in Medano gradili luksuzni hotel

Na območju med Fojano in Medano v Goriških Brdih družba BHR iz Nove Gorice načrtuje izgradnjo luksuznega hotela s centrom dobrega počutja, nastanitvami, restavracijo in kletjo.

Sredi lanskega leta so zemljišče v velikosti dobrih petih hektarjev odkupili od dveh zasebnikov, odtlej je v pripravi idejna zasnova projekta in dokumentacija za pridobitev gradbenega dovoljenja. Prvotno je bil na tem območju načrtovan kompleks term. Naredili so vrtine, a tople vode niso odkrili.

Poleg osrednje hotelske enote z namestitvami želijo na strehi uredili restavracijo višjega razreda, na ravni Michelinove zvezdice, poudarek pa bo na vsebinah dobrega počutja. Zgradili bodo večji bazen, savne, prostore za nego telesa, v vinogradu pa bi radi zgradili še dve do tri hišice za nastanitev gostov. Bazen in storitve dobrega počutja bodo namenjene predvsem hotelskim gostom, v manjšem številu pa jih bodo lahko obiskali tudi zunanji gostje. V načrtu ni gradnje razglednega stolpa, kot je bilo sprva predvideno.

Foto: FB Goriška Brda

Kot je obljubila že prvemu potencialnemu investitorju bo briška občina na tem območju z denarjem za komunalno ureditev uredila komunalno infrastrukturo ter cesto s pločnikom in javno razsvetljavo.

Kot pojasnjuje briški župan Franc Mužič, se premika tudi pri načrtovani investiciji v zapuščeno vasico Slapnik. Z morebitnimi investitorji se dogovarjajo, da bi tam uredili razpršen hotel, a do dokončne odločitve še ni prišlo.