V Gorici težave z izvajalci: VEČ SREČE

Foto: ML

V tehničnem uradu goriške občine so pripravili seznam javnih del, ki jih bodo po napovedih mestne uprave začeli izvajati prihodnje leto. Nadaljevali bodo obnovo Korza Italija, prenovili trg v Podturnu, sanirali bodo onesnaženi potok Korn, prekvalificirali Dvor sv. Hilarija pred stolno cerkvijo, izgradili vzpenjačo na grad…

Na spisku goriške občine za prihodnje leto je petnajst javnih del. Dodatno se bodo izvajala tudi dela pod okriljem Evropskega združenja za teritorialno sodelovanje, ki bodo potekala v čezmejnem prostoru. Za njihovo načrtovanje so pristojne tehnične službe Gorice, Nove Gorice in Šempetra.

Kot poroča Primorski dnevnik, so večino javnih del v Gorici v zadnjih letih spremljali najrazličnejši zapleti. V stečaj so šla podjetja, ki so pred leti prenavljala Travnik in Garibaldijevo ulico, za Trg sv. Antona izkazalo, da je izvajalec uporabljal nekakovosten kamen, ki se je kmalu po zaključku del začel krušiti, zatikalo se je v postopku za uresničitev grajske vzpenjače. Letos je največ prahu dvignila preiskave finančne straže in goriškega javnega tožilstva, med katero so ugotovili nepravilnosti v 150 javnih dražbah po vsej Italiji. Preiskovalci so svoje delo začeli na Korzu Italia, kjer je gradbena dela izvajalo podjetje iz Barija. Slednje je šlo v stečaj, tako da del ni speljalo do konca.