V Gorici prva smrtna žrtev koronavirusa: UMRL 72-LETNI KAPUCIN

Foto: ML

Včeraj je v bolnišnici v Palmanovi umrl kapucin, brat Aurelio Blasotti, ki je prva žrtev covida-19 v Gorici in skupno četrta v nekdanji goriški pokrajini.

Prvi znaki okužbe so se pri pokojniku pokazali konec marca. Zaradi vse močnejšega kašlja in slabega počutja so mu odvzeli bris, rezultat pa je bil pozitiven. Ker se mu je zdravstveno stanje poslabšalo, so ga 28. marca odpeljali v bolnišnico. Najprej se je zdravil v Gorici, pred tremi dnevi pa so ga premestili v Palmanovo, kjer je včeraj dopoldne umrl.

Foto: Facebook – AURELIO BLASOTTI

Kot poroča Primorski dnevnik, je bil 72-letni Aurelio Blasotti v Frančiškovi družini zelo cenjen. Rodil se je 17. junija 1948 v Guminu. Med kapucine je bil sprejet 4. oktobra 1970, v duhovnika pa je bil posvečen 28. avgusta 1973. Bil je rektor in tudi gvardijan samostana na Stari Gori pri Čedadu, kjer je več let urejal versko revijo La Madonna di Castelmonte. Zatem je bil gvardijan v samostanu v Asolu pri Trevisu, nekaj časa je služboval tudi v Vidmu. Pred dvanajstimi leti se je preselil v Gorico, kjer je bil v zadnjih letih spovednik v kapucinski cerkvi na Trgu Sv. Frančiška.