V Bovcu je odprl vrata Garni hotel: ČEZ LETO KANIN

Foto: FB Bovec

Češki lastnik Jaroslav Rygl je od občine Bovec avgusta 2015 odkupil starejšo stavbo, ki je bila pri zadnjem potresu poškodovana in potrebna obnove in jo preuredil v hotel z enajstimi apartmaji, v katerih lahko nastanijo 48 gostov.

Stavba, v kateri je novi hotel, je bila že pred potresom v lasti bovške občine, ki je želela obnoviti vse stare hiše v središču Bovca. Ob popotresni prenovi je načrtovala, da bo v njej uredila mladinski hotel, vendar se je kasneje odločila za prodajo.

 

Foto: booking.com – Hotel Garni v Bovcu je že sprejel prve goste

V prvi polovici tega meseca je Garni hotel že sprejel prve turiste, ki večinoma prihajajo iz tujine. V hotelu ponujajo zajtrke, za ostalo hrano pa bodo lahko poskrbeli gostje sami, saj so v apartmajih tudi manjše kuhinje. Obiskovalcem bodo ponujali vsa športna, rekreativna in druga doživetja na Bovškem.

V bovški občini je turistom na voljo preko 2000 hotelskih in privatnih nastanitev, skupaj s kampi pa kar okrog 5000 nastanitev. Ob vse večjem številu turistov težko pričakujejo tudi odprtje prenovljenega hotela Kanin, ki naj bi prve goste dočakal sredi leta 2018. Julija 2015 je hotel za 1,3 milijona evrov kupila družba Alpe Adria Hoteli iz Kopra, prenova v hotel s štirimi zvezdicami pa bo stala okrog šest milijonov evrov.

Foto: FB Bovec
Občina Bovec še vedno prodaja hotel Alpine v Logu pod Mangartom, ki pa je trenutno v najemu. Bovške goste sprejemajo tudi vse ostale privatne nastanitve in večji hotel Alp sredi Bovca, ki ga ima v dolgoročnem najemu mariborska družba Žnider Saba, sicer tudi lastnik in upravljavec bovškega Hotela Mangart.

Uredništvo