V Ajdovščini dan industrije in podjetništva: V ISKANJU POKLICEV

Foto: Pixabay

Ljudska univerza Ajdovščina je v sodelovanju z Občino Ajdovščina in ostalimi partnerji včeraj in danes prvič pripravila Dan ajdovske industrije in podjetništva, ki so ga poimenovali Incastra. Dvodnevni dogodek je bil namenjen predstavitvi in promociji ajdovskih podjetij in njihove dejavnosti širši javnosti.

V sklopu evropskega tedna mobilnosti so organizatorji pripravili vožnjo z električnimi kolesi, vodene oglede po Ajdovščini in Vipavskem križu ter kolesarski izlet po Vipavski dolini.

Večina sodelujočih podjetij je organizirala vodene oglede svojega proizvodnega procesa, druga so  svoje dejavnosti na zanimiv in inovativen način predstavila na stojnicah. Včerajšnji dogodek je bil namenjen predvsem šolajoči se mladini. Zanjo so poleg vodenih ogledov podjetij organizirali tudi animacijsko-izobraževalne dejavnosti, ki so tesno povezane z dejavnostmi podjetij. V približno 30 podjetjih so sprejeli več kot 300 osnovnošolcev, dijakov in študentov. Pobliže so jim predstaviti poklice, ki jih gospodarstvo potrebuje.

Foto: Pixabay

Aeroklub Josip Križaj iz Ajdovščine je na letališču gostil srečanje pilotov ultralahkih letalnih naprav Fly-in Vipavska dolina ter obeležil 60. obletnico svoje letalske šole.

Včerajšnje dogajanje, ki je bilo namenjeno širši javnosti, je potekalo na ajdovskem letališču, kjer so postavili predstavitvene stojnice. Pripravili so tudi zanimive družabne dogodke: ustvarjalne delavnice za otroke, kreativno recikliranje, plesno zabavo, pokušino izdelkov lokalnih ponudnikov in vinsko kulinarične potepe ter panoramske polete nad Vipavsko dolino.

Uredništvo